Marine Fytoplankton

“The future of nutrition is found in the ocean” zei Jacques Yves Cousteau.

Deze  toekomst is gearriveerd. Van de oceanen tot de hedendaagse bio-reactor technologie heeft phytoplankton heeft een lange weg afgelegd. Jarenlang was phytoplankton onbetaalbaar, maar uiteindelijk is deze ‘koning van de superfoods’ nu toegankelijk voor iedereen.phytoplankton smoothie


Als er namelijk een superfood is die iedereen elke dag zou moeten consumeren dan is het fytoplankton.
En hier is waarom: volgens Dr Mark Hyman, arts en voorstander van Functional Medicine, heeft ongeveer 99 procent van de mensen hebben een tekort aan omega-3 vetzuren. Dit is een vrij groot probleem, omdat deze gezonde vetten invloed hebben op vele aspecten van onze biochemie. Ze zijn kortom essentieel voor een optimaal lichamelijk  functioneren en de gezondheid van onze  hersenen.

Fytoplankton voorziet ons van deze omega-3 vetzuren (EPA) en nog veel meer! Het is de basis van de voedselketen en bevat dan ook een indrukwekkende reeks van voedingsstoffen zoals eiwitten, chlorofyl, aminozuren, mineralen, pigmenten, enzymen en spoorelementen.

Fytoplankton is een belangrijke voedselbron voor veel zeedieren en dankzij recente fotobioreactor technologie nu ook beschikbaar voor de mens. Fytoplankton voorziet vissen van de heilzame omega-3 vetzuren zoals EPA. Met deze nieuwe technologie kunnen we nu een stap in de voedselketen overslaan en zijn we niet langer strikt afhankelijk van vis of visolie. Dit is niet alleen goed nieuws voor vegetariërs of veganisten, maar zorgt ook voor een product dat vrij is van vervuiling met een hoge biologische beschikbaarheid.

Van de 40.000 soorten fytoplankton zijn er slechts een paar geschikt voor menselijke consumptie. Jaren van onderzoek door microbiologen en voedingsdeskundigen heeft aangetoond dat een specifieke soort zich onderscheidt op basis van de voedingswaarde profiel: Nannochloropsis Gaditana. Dit is het soort dat nu wordt geteeld in technologisch geavanceerde foto-bioreactoren. Met behulp van natuurlijk zonlicht en fotosynthese, kan het fytoplankton vrij groeien zonder concurrentie van andere algen.

 

 

hoogste kwaliteit fytoplankton

 

Bio Reactor Technologie

De foto-bioreactor-technologie staat garant voor een zeer zuiver en veilig product. Voedingsstoffen, CO2 en zuurstof worden continu toegevoegd aan de reactoren, zodat de algen alles krijgen dat ze nodig hebben voor een perfecte ontwikkeling.

Marine Fytoplankton duur?

 

Tot nu toe werd de meeste beschikbare fytoplankton gekweekt in buisvormige foto-bioreactoren die erg duur zijn en slechts kleine hoeveelheden opleveren. Daardoor waren consumentenprijzen torenhoog. Die dagen zijn gelukkig voorbij! Onze fytoplankton wordt geteeld in het meer traditionele ‘open vijver’ systeem, maar in de beschermende omgeving van een kas. Op deze wijze wordt de kas zelf de fotobioreactor waar alle factoren volledig kunnen worden gecontroleerd. Het resultaat is een hoge kwaliteit algen tegen een sterk verminderde prijs.

Bewijs Uzelf en Uw dierbaren een gunst en voorzie Uw  lichaam en hersenen dagelijks van de essentiële voedingsstoffen die het nodig heeft. Nu beschikaar vanuit een volledig schone en duurzame bron die inderdaad zal zorgen voor de volgende revolutie in menselijke voeding.

Fytoplankton is een unieke en complete voedselbron en voorziet het lichaam van een reeks voedingsstoffen die het nodig voor bijvoorbeeld de productie van gezonde nieuwe cellen en de productie van neurotransmitters. Fytoplankton een alkalische pH en bevordert optimale zuurgraad van het lichaam. Dit is een van de meest kritische factoren voor een goede gezondheid.

Algae-Ponds

Een korte samenvatting van fytopklankton’s voedingsprofiel:

 

  • Compleet eiwit (50%)
  • chlorofyl
  • EPA (gezonde omega-3 essentiële vetzuren)
  • Fosfolipiden (die de absorptie van EPA en andere omega-3-vetzuren)
  • vitaminen
  • mineralen
  • Pigmenten, bèta-caroteen en zeaxanthine
  • Violaxanthine, antheraxanthin, vaucheriaxanthin (alle krachtige antioxidanten)

Voor maximaal profijt gebruik  3/4 gram of 6/8 capsules van 500 mg per dag.

 

 

 

 

ORDER PHYTOPLANKTON