Over Ons

Wij zijn gek op algen! En we zijn gepassioneerd over superfoods. Dat is de reden waarom we met trots kunnen melden dat we  het eerste bedrijf ter wereld te zijn die ‘superfood’ marine  fytoplankton aanbiedt voor een prijs die iedereen zich kan veroorloven!

Fytoplankton wordt al enkele jaren verkocht en is vooral door superfood pionier David Wolfe op de kaart gezet. Maar als gevolg van de dure bio-reactor technologie waarmee het plankton gekweekt wordt en lage productievolumes was het tot nog toe voornamelijk heel erg duur. Maar dat is nu veranderd! We zijn zeer verheugd om te kunnen aankondigen dat fytoplankton beschikbaar zal zijn via deze website voor een derde van de prijs, zoals die nog steeds geldt op het web. We hebben het hier over 100% puur Nannochloropsis Gaditana poeder of capsules. We hebben het dus niet eens over alle verdunde en dure druppelaar flesjes die zeer weinig werkelijke fytoplankton bevatten. Wij verkopen alleen ‘the real thing’.

phytoplankton powder tabletsDus wat is fytoplankton en waarom zou je hier enthousiast over worden?

Fytoplankton is een unieke micro-alg met een uitzonderlijk rijk voedingsprofiel. Hoewel vergelijkbaar met beter bekende algen zoals Chlorella en Spirulina, heeft Fytoplankton een aantal unieke eigenschappen waar ieders gezondheid enorm van kan profiteren! Naast een indrukwekkende spectrum van voedingsstoffen zoals aminozuren, chlorofyl, vitaminen, mineralen en sporenelementen, is fytoplankton uniek omdat zij aanzienlijke hoeveelheden van het omega-3 vetzuur EPA bevat. Elke gram van Fytoplankton bevat ongeveer 50 mg EPA. Dit betekent dat 3/4 gram in uw dagelijkse aanbevolen inname van EPA voorziet.

Iedereen heeft gehoord van de omega-3 vetzuren en dat ze letterlijk essentieel zijn omdat ons lichaam ze niet kan produceren. We hebben ze elke dag nodig in onze voeding elke en dit is waarom fytoplankton zo waardevol is. Daarbij komt dat fytoplankton volledig biologisch opneembaar is . Natuurlijk zijn er al oliën op de markt zijn op basis van algen die EPA en DHA bevatten, maar  als het gaat om de biologische beschikbaarheid en het vermogen van ons lichaam om voedingsstoffen te benutten,  dan blijkt niets beter te zijn dan het consumeren van de voeding in de meest natuurlijke vorm . En dat is wat phytoplankton is: voeding in zijn meest natuurlijke vorm.

Om een voorbeeld te geven: studies hebben aangetoond dat EPA veel beter wordt geabsorbeerd uit vis dan visolie. Het verschil kan zo groot als het negenvoudige zijn. Dat is een aanzienlijk verschil! We kunnen hier gemakkelijk een parallel trekken met het consumeren van algenolie en nuttigen van de algen zelf (fytoplankton!) Wanneer bepaalde bestanddelen van een levensmiddel uit hun context worden gehaald (de “biochemische voedingsmatrix”), dan is het moeilijker voor ons lichaam de voedingsstoffen te assimileren en gebruiken .

Maar dit is slechts een van de vele goede redenen waarom iedereen superfood fytoplankton dagelijks zou moeten gebruiken.
Voor meer informatie over Fytoplankton bent u van harte welkom op deze site of als u verdere vragen heeft, neem dan contact met ons op via e-mail.

Namasté
Phytoplanktonsource Team